Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia dezvoltă piața internă a îngrășămintelor pe fundalul problemelor alimentare globale

© Sputnik / Sergiu PraporșcicRecolta, agricultura
Recolta, agricultura - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2022
Abonare
În următorii ani, volumul pieței de îngrășăminte minerale din Rusia va crește la 8 milioane de tone de substanță activă.
CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Despre Acest lucru a fost anunțat de ministrul adjunct al Agriculturii al Federației Ruse, Andrei Razin. Potrivit acestuia, anul acesta producția de îngrășăminte minerale în țară va atinge nivelul de 5 milioane de tone, crescând cu 300 de mii de tone în substanța activă.
Potrivit ministrului adjunct al Agriculturii, în viitorul apropiat se va putea atinge nivelul de aplicare a îngrășămintelor minerale de circa 80 kg la hectar în toată țara, în timp ce acum este de circa 60 kg la hectar.
„Este clar că la culturile individuale, precum legumele, cartofii, volumul de aplicare este mult mai mare, la furaje – mai puțin, dar în general – aproximativ 80 kg la ha – acesta este orizontul real despre care vorbim. Nu cu mult timp în urmă, aceste cifre erau ceva mai mult de 40 kg la hectar”, a adăugat Razin.
Mere din livada fermierului Nicolae Pascal - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2022
Societate
Veste bună! Mai multe companii moldovenești vor putea exporta fructe și legume în Rusia
Fluxul de știri
0