Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mașinile rusești Lada vor cuceri în curând Africa

© Sputnik / Yuri StreletcAvtoVAZ
AvtoVAZ - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2022
Abonare
Colaborând deja cu companii tunisiene sau egiptene, producătorul rusesc de automobile AvtoVAZ vrea să cucerească piața țărilor africane.
CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik.Producătorul rusesc AvtoVAZ explorează noi piețe de export pentru mașinile sale Lada, în principal în țările africane, potrivit Sputnik France.
„Desigur, căutăm noi piețe, în principal pe continentul african”, a declarat jurnaliștilor președintele companiei, Maxim Sokolov, în contextul Forumului Industrial Rusesc.

AvtoVAZ în străinătate

Sokolov a spus că AvtoVAZ plănuia să exporte în 2023 aproximativ 20.000 de mașini. Spre comparaţie, conform cifrelor comunicate, în urmă cu un an, exportul de mașini Lada s-a ridicat la 35.800. Piețele principale pentru exporturile AvtoVAZ sunt Belarus, Azerbaidjan și Kazahstan.
În plus, timp de mai mulți ani, AvtoVAZ a cooperat cu compania egipteană Al Amal Co., una dintre fabricile unde au fost asamblate maşinile modelului Granta în 2019. În urmă cu câțiva ani, livrările oficiale în Tunisia au fost organizate de către intermediarul companiei, Artes, care lucrează cu mărci ale Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.
Prezentarea crossoverului Aurus Komendant - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2022
Rusia
În Rusia a demarat producerea în serie a Crossover-ului Aurus Komendant
Fluxul de știri
0