Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE amenință că va interzice Twitter

twitter - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
UE amenință că va interzice Twitter dacă Musk nu respectă regulile de moderare
CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik. Uniunea Europeană a amenințat Twitter cu o interdicție pe teritoriul său dacă proprietarul rețelei de socializare, Elon Musk, nu respectă regulile UE privind moderarea conținutului, relatează Financial Times, citând surse .
Comisarul european Thierry Breton, care este responsabil cu implementarea legilor digitale ale UE, și-a exprimat amenințarea în timpul unui apel video cu Musk miercuri, a scris ziarul, citând persoane familiarizate cu conversația.
Se menționeză că Breton i-a spus lui Musk să adere la o listă de reguli care include crearea unor criterii clare prin care un anumit utilizator poate fi blocat, nu restabilirea „arbitrară” a utilizatorilor blocați, urmărirea „agresivă” de dezinformare și acceptarea unui „audit independent amplu”, platformei până în vara viitoare.
Potrivit Financial Times, Musk a fost avertizat că, dacă nu aderă la aceste reguli, Twitter „riscă să încalce” noua lege a UE privind serviciile digitale, care stabilește standardul pentru modul în care companiile de tehnologie ar trebui să modereze conținutul. Se menționează că dacă Twitter încalcă legea, rețeaua de socializare se va confrunta cu o interdicție în UE sau cu o amendă de până la 6% din cifra de afaceri globală. În același timp, interlocutorii Financial Times susțin că Musk a numit în repetate rânduri legea „foarte rezonabilă” și a spus că ar trebui aplicată „în întreaga lume”.
Factura - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2022
Societate
Iată cum vor fi acordate compensațiile pentru lumină în perioada rece a anului
În plus, potrivit ziarului, Breton l-a îndemnat pe Musk să aplice reguli stricte în materie de publicitate, care includ interdicția de a „ținti” copiii și interzicerea de a „ținti” toți utilizatorii pe baza „informațiilor sensibile”, precum convingerile religioase și politice.
Anterior, Musk a anunțat că va restabili conturile blocate pe rețeaua de socializare, după ce majoritatea participanților la sondajul său s-au exprimat în favoarea „amnistiei” paginilor. Înainte de aceasta, pagina fostului președinte american Donald Trump a fost deblocată și pe baza unui sondaj .
La sfârșitul lunii octombrie, Musk a încheiat în sfârșit afacerea de 44 de miliarde de dolari pentru achiziționarea Twitter. El a promis că va liberaliza politica editorială a rețelei de socializare, care a fost criticată pe scară largă pentru cenzură severă, și va crea un consiliu de moderare a conținutului, iar până când consiliul nu va funcționa, nu va lua decizii globale cu privire la politica editorială și restabilirea conturilor blocate. Musk a avertizat, de asemenea, că rețeaua de socializare „va face o mulțime de lucruri stupide” în viitorul apropiat. Compania intenționează să „păstreze ceea ce funcționează și să schimbe ceea ce nu funcționează”.
Compania americană Twitter Inc a fost fondată în 2006. Produsul principal al companiei este o rețea socială pentru schimbul de mesaje scurte. Sediul central este în San Francisco, California.
 линий электропередачи - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2022
Societate
Energia electrică se scumpește de la 1 decembrie
Fluxul de știri
0