Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Starea de urgență a fost prelungită cu încă 60 de zile

© Pixabay / Pexelslumină
lumină - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2022
Abonare
Majoritatea parlamentară a prelungit cu încă 60 de zile starea de urgență, începând cu data de 6 decembrie.
CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik. Parlamentul a votat pentru prelungirea stării de urgență în ședința plenară de astăzi, 1 decembrie. Decizia a fost luată cu votul a 55 de deputați.
Deputații PAS au luat această măsură după ce ieri Comisia Națională pentru Situații Excepționale a recomandat prelungirea stării de urgență pentru încă 60 de zile. Blocul Comuniștilor și a Socialiștilor a participat la dezbateri, dar a părăsit ședința în plen înainte de vot. ▪
La ședința Parlamentului a participat premierul Natalia Gavrilița care a răspuns la întrebările deputaților.
️Ea a spus că există riscuri cu aprovizionarea resurselor energetice în cazul în care nu ar fi prelungită starea de urgență și asta pentru că autoritățile nu ar avea suficiente pârghii pentru a acționa în mod operativ. Dar și pentru a lupta u războiul hibrid, ceea ce permite menținerea siguranței în țara noastră.
Cabinetul de miniștri și-a motivat decizia prin faptul că încă persistă riscurile legate de securitatea R. Moldova, precum și cele privind aprovizionarea cu gaze și energie electrică pentru perioada rece a anului și e nevoie ca autoritățile să poată interveni prompt cu decizii.
stare de urgență - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2022
Politică
Starea de urgență ar putea fi prelungită cu 60 de zile
Fluxul de știri
0