Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul MAEIE participă la reuniunile miniștrilor afacerilor externe ai NATO și OSCE

Nicu Popescu
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2022
Abonare
Nicu Popescu va participa la reuniunile miniștrilor afacerilor externe ai NATO (București, România) și ai OSCE .
CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. În perioada 29 noiembrie - 2 decembrie, Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, participă la două întâlniri de nivel înalt ale miniștrilor de externe la București și Lodz.
„În 29 și 30 noiembrie, șeful diplomației moldovenești va participa la întâlnirea miniștrilor de externe ai țărilor membre ale Alianței Nord-Atlantice, care va avea loc la București”, transmite serviciul de presă al MAEIE.
Miercuri, la București sunt programate sesiuni de lucru cu participarea aliaților și partenerilor NATO, la care sunt invitate Moldova, Georgia și Bosnia și Herțegovina.
Tot în capitala României, șeful MAEIE va avea o serie de întâlniri bilaterale cu președintele interimar al Senatului României, Alina Gorgiou, și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Colacu.
În perioada 1-2 decembrie, Popescu va participa și la cea de-a 29-a reuniune anuală a Consiliului de Miniștri al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care va avea loc în Polonia, în orașul Lodz.
În cadrul întâlnirii, miniștrii de externe ai statelor participante la OSCE vor discuta probleme de securitate. Aici, șeful diplomației moldovenești va susține un discurs în care va vorbi despre punctele de vedere ale Republicii Moldova asupra situației din regiune.
În total, în cadrul a două summit-uri, ministrul va avea peste 15 întâlniri bilaterale cu colegii din țările partenere.
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2022
Internațional
NATO vrea să fie și mai prezentă în Marea Baltică și în Marea Neagră
Fluxul de știri
0