Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministeriala NATO: Ungaria este fermă pe poziții

© AFP 2024 / ADEM ALTANPéter Szijjártó
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2022
Abonare
În timp ce diplomații români se sfiesc și să serbeze ziua Bucovinei, ca să nu deranjeze autoritățile ucrainene, Ungaria își folosește diplomația pentru maghiari.
BUCUREȘTI, 30 nov -Sputnik, Bogdan Duca. Peter Szijjarto, ministrul ungar de externe a declarat că Ungaria va continua să blocheze reuniunile Comisiei Ucraina-NATO atât timp cât drepturile minorităţii maghiare din Ucraina nu vor fi restabilite.
De când a început războiul în Ucraina, „toată lumea poate vedea că ţara noastră nu a mai ridicat chestiunea drepturilor ungurilor din (regiunea ucraineană) Transcarpatia”, a declarat Szijjarto pentru postul ungar de ştiri M1. „Nu aducem această chestiune în discuţie, dar nici nu am uitat-o”, a atras el atenţia, exprimându-şi totodată speranţă că, după ce războiul din Ucraina se va fi terminat, vor putea fi reluate discuţiile pe acest subiect.
Potrivit şefului diplomaţiei ungare, la reuniunea ministerială a NATO care se desfăşoară la Bucureşti a fost înaintată o propunere informală, neînscrisă în vreun document, asupra Comisiei Ucraina-NATO dar la care Ungaria şi Turcia au refuzat să subscrie, scrie Agerpres.
De asemenea, Peter Szijjarto a atras atenția că principalul obiectiv al NATO ar trebui să fie pacea în Ucraina și nu escaladarea conflictului până se poate ajunge la riscul unui război al alianței nord-atlantice cu Federația Rusă.
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2022
Internațional
NATO îşi va spori prezența în Marea Baltică și Marea Neagră
Fluxul de știri
0