Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministeriala NATO: Ungaria este fermă pe poziții

© AFP 2023 / ADEM ALTANPéter Szijjártó
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În timp ce diplomații români se sfiesc și să serbeze ziua Bucovinei, ca să nu deranjeze autoritățile ucrainene, Ungaria își folosește diplomația pentru maghiari.
BUCUREȘTI, 30 nov -Sputnik, Bogdan Duca. Peter Szijjarto, ministrul ungar de externe a declarat că Ungaria va continua să blocheze reuniunile Comisiei Ucraina-NATO atât timp cât drepturile minorităţii maghiare din Ucraina nu vor fi restabilite.
De când a început războiul în Ucraina, „toată lumea poate vedea că ţara noastră nu a mai ridicat chestiunea drepturilor ungurilor din (regiunea ucraineană) Transcarpatia”, a declarat Szijjarto pentru postul ungar de ştiri M1. „Nu aducem această chestiune în discuţie, dar nici nu am uitat-o”, a atras el atenţia, exprimându-şi totodată speranţă că, după ce războiul din Ucraina se va fi terminat, vor putea fi reluate discuţiile pe acest subiect.
Potrivit şefului diplomaţiei ungare, la reuniunea ministerială a NATO care se desfăşoară la Bucureşti a fost înaintată o propunere informală, neînscrisă în vreun document, asupra Comisiei Ucraina-NATO dar la care Ungaria şi Turcia au refuzat să subscrie, scrie Agerpres.
De asemenea, Peter Szijjarto a atras atenția că principalul obiectiv al NATO ar trebui să fie pacea în Ucraina și nu escaladarea conflictului până se poate ajunge la riscul unui război al alianței nord-atlantice cu Federația Rusă.
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2022
Internațional
NATO îşi va spori prezența în Marea Baltică și Marea Neagră
Fluxul de știri
0