Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un fost ministru român dă în judecată Deutsche Welle

© Photo : Guvernul RomânieiTudorel Toader
Tudorel Toader - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2022
Abonare
Politicienii încep să își ia revanșa în justiție după campaniile de presă orientate împotriva lor, în România. Acum este cazul fostului judecător CCR și ministru al Justiției, profesorul Tudorel Toader.
BUCUREȘTI, 27 nov -Sputnik. Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a dat în judecată publicația Deutsche Welle, dar și pe jurnalistul George Arun, colaborator al acelei platforme, pentru că într-un articol de presă ar fi acuzat pe ministru că, promovând legea recursului compensatoriu, ar fi responsabil pentru eliberarea a mii de infractori periculoși.
Subiectul dosarului intentat de Toader este ”acțiune în răspundere delictuală”, ”urmașa” din punct de vedere legal al proceselor de calomnie prin care persoanele care se consideră prejudiciate de o acțiune a unei alte persoane pot cere daune de la aceasta prin intermediul instanțelor de judecată. Un prim termen al dosarului nu este, încă, stabilit.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Justiției, 16.200 de deținuți au fost eliberați din închisori în baza Legii nr. 169/2017 privind recursul compensatoriu, lege promovată de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader în guvernarea PSD”. Acest fragment l-a deranjat pe Toader încât a decis să îl acționeze în instanță pe autorul George Arun și publicația Deutsche Welle care a găzduit, pe 2 iulie 2022, articolul cu titlul ”Închisorile din România: gândaci, ploșnițe și tentative de suicid”.
Deutsche Welle este un trust de presă deținut de Statul german. Are circa 4.000 de angajați din 140 de țări și produce emisiuni radio și de televiziune, precum și conținut pentru site-uri de analize și comentarii disponibile în 32 de limbi.
Sârbii bosniaci - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2022
Internațional
Serbia: ajutoare sociale pentru toți tinerii
Fluxul de știri
0