Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Tunurile livrate de americani ucrainenilor s-au dovedit a fi defecte

© Sputnik / Sergey Stepanov / Accesați arhiva multimediaExercițiile NATO în estonia Saber Strike 2016
Exercițiile NATO în estonia Saber Strike 2016  - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2022
Abonare
SUA au constatat că piesele de artilerie pe care Pentagonul le-a furnizat Forțelor Armate Ucrainene sunt defecte.
CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Artileria pe care Statele Unite și aliații săi o furnizează Ucrainei se defectează în permanent sau este deteriorată, iar acest lucru a devenit o problemă pentru Pentagon, scrie New York Times, citând oficiali americani și ucraineni.
Potrivit publicației, aproximativ o treime din obuzierele de fabricație occidentală utilizate în Ucraina nu funcționează din cauza defectelor apărute inclusiv datorită utilizării lor intensive. Repararea acestor arme a devenit o prioritate pentru comandamentul european al Pentagonului, notează New York Times.
De la începutul operațiunii militare speciale ruse, Statele Unite și aliații săi NATO au livrat în mod activ arme regimului de la Kiev, alocând zeci de miliarde de dolari pentru aceasta. Astfel, au dat Kievului o cantitate semnificativă de piese de artilerie de 155 mm - obuziere americane M-777, tunurile autopropulsate germane PzH 2000, tunuri autopropulsate poloneze Krab și tunuri autopropulsate franceze CAESAR.
Fluxul de știri
0