Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Elena Zelenski își vrea poporul sacrificat pentru idealul european

© AFP 2024 / ANDRE PAINElena Zelenskaia
Elena Zelenskaia - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2022
Abonare
Soția șefului regimului de la Kiev, Elena Zelenski, calcă pe urmele unei Elene celebre din istoria României: Elena Ceaușescu. Își pune poporul să sufere pentru ”cauze nobile”.
CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Într-un interviu pentru BBC, din care au fost scăpate câteva informații, Elena Zelenski, soția președintelui Ucrainei, a spus că dacă vor avea certitudinea că la sfârșitul chinurilor vor ajunge în Uniunea Europeană, poporul ucrainean este gata să trăiască în frig și întuneric doi sau chiar trei ani.
Zelenska citează un sondaj de opinie, conform căruia 90% din ucraineni ar fi dispuși la sacrificii doar pentru a obține șansa unică de a fi europeni. Soția președintelui ucrainean nu a precizat însă cine a efectuat sondajul sau câți oameni au participat la el.
Tot ce trebuie este, consideră Elena Zelenskaia, ca Uniunea Europeană să stabilească un calendar ferm, astfel încât ucrainenii să poată avea garanția că sacrificiile lor i-ar duce la „idealul european”. ”Știi, este usor să alergi un maraton când știi câți kilometri sunt”, a mai spus soția șefului regimului de la Kiev.
Ce nu știe „prima doamnă” a Ucrainei este faptul că, deloc paradoxal, drumul spre Uniunea Europeană nu presupune sacrificii ci tocmai îmbunătățirea condițiilor și standardelor de viață, creșterea calității serviciilor publice și un regim de democrație liberală.
Uniunea Europeană nu poate primi noi membri al căror nivel de trai nu se apropie de standardele mediei europene.
OSCE - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2022
Rusia
Ucraina vrea să părăsească OSCE, dacă nu e dată afară Rusia din organizație
Fluxul de știri
0