Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia a fost interziă total propaganda LGBTQ

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaDuma de Stat a Rusiei în ședință
Duma de Stat a Rusiei în ședință - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2022
Abonare
Noile reglementări legislative au fost susținute în unanimitate de membrii Dumei de Stat, camera inferioară a legislativului Rusiei.
CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. Duma de Stat a Rusiei a adoptat un proiect de lege care prevede interzicerea totală a propagandei LGBTQ și a pedofiliei, precum și a propagandei schimbării sexului. Votarea de joi a avut loc în cea de a doua lectură, care este definitivă.
Proiectul urmează să fie aprobat de camera superioară, să fie promulgat, publicat și să intre în vigoare.
Legislația privind „protejarea valorilor tradiționale” a fost susținută de toți cei 397 de deputați din camera inferioară a Parlamentului țării, fiind adoptată fără opoziție sau abținere.
Proiectul de lege ar scoate în afara legii o astfel de propagandă în publicitate, cărți, filme și mass-media. Este considerată pe scară largă ca o continuare a unei legi din 2013, care a interzis diseminarea materialelor LGBTQ printre persoanele sub 18 ani din Rusia. Însă noua legislație se aplică atât în cazul minorilor, cât și al adulților.
Dacă legea va intra în vigoare, va fi imposibil ca filmele care promovează relații netradiționale sau schimbarea sexului să obțină licențe de distribuție în țară. Produsele cu conținut similar, inclusiv materialele străine, vor fi, de asemenea, interzise pentru a fi puse în vânzare.
Legea prevede amenzi uriașe pentru încălcarea noilor reguli, persoanele riscând o penalizare de 400.000 de ruble (6.600 de dolari), iar entitățile corporative, de până la cinci milioane de ruble (aproximativ 83.000 de dolari) pentru propaganda LGBTQ. Amenzile pentru promovarea pedofiliei au valoarea dublă a acestor sume, potrivit proiectului de lege. De asemenea, partidele străine care încalcă legea vor fi expulzate din Rusia.
Președintele Dumei de Stat, Viacheslav Volodin, le-a mulțumit colegilor săi parlamentari pentru susținerea în unanimitate a legislației, insistând că „această decizie va proteja copiii noștri, viitorul țării de întunericul răspândit de statele americane și europene”. Volodin a respins un apel al secretarului de stat american Antony Blinken, care a cerut anterior parlamentarilor ruși „să retragă proiectul de lege și să respecte drepturile omului și demnitatea tuturor”.
Noua legislație nu se va aplica în cazul jocurilor video, deoarece parlamentarii au decis că conținutul lor ar trebui să fie supus unor reglementări separate.
Виды Москвы - Sputnik Moldova, 1920, 30.10.2022
Rusia
Biserica Ortodoxă Rusă susține interzicerea agendei LGBT
Fluxul de știri
0