Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Spînu, după anunțul Gazprom: Tot gazul livrat Moldovei ajunge în țara noastră

© Sputnik / Mihai CarausSpînu
Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2022
Abonare
Ministrul moldovean a venit cu o reacție după ce Gazprom a anunțat că o parte din gazul livrat pentru Republica Moldova rămâne în Ucraina.
CHIȘINĂU, 23 nov – Sputnik. Tot gazul livrat Republicii Moldova de către concernul rus Gazprom ajunge în țara noastră. Anunțul a fost făcut de către ministrul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.
"Să fie clar, tot gazul livrat Moldovei ajunge în țara noastră. Tot gazul livrat malului drept este și va fi achitat de noi. Volumele de gaz la care face referință Gazprom că ar fi rămase în Ucraina sunt economiile și rezervele noastre stocate în depozitele din Ucraina. Să fie și aici clar, aceste volume la fel au fost și vor fi achitate integral de țara noastră.", a scris ministrul.
Totodată, el a acuzat partea rusă, reprezentată de Gazprom, că „ne amenință cu reducerea suplimentară a livrărilor de gaz”.
Amintim că, ieri, Gazprom declară că o parte din gazul livrat către Republica Moldova rămâne pe teritoriul Ucrainei. Potrivit unui comunicat de presă al gigantului rus, în total, din Ucraina până în Moldova nu au ajuns 52,52 de milioane de metri cubi de gaz.
”La 21 noiembrie, Moldovagaz, în conformitate cu prevederile contractuale, i-a achitat Gazpromului o parte din gazele livrate pentru luna noiembrie. Volumul gazului furnizat, pentru care a fost încălcată plata pentru livrările curente în noiembrie, este de 24,945 de milioane de metri cubi de gaz”, se arată în comunicatul de presă emis de Gazprom.
Cu o zi mai devreme, PJSC Gazprom, pe canalul său oficial Telegram, a anunțat că înregistrează decontarea gazelor rusești în Ucraina, destinate livrării către consumatorii moldoveni în baza unui contract cu compania Moldovagaz.
Gazoduct - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2022
Societate
Gazprom: O parte din gazul livrat Republicii Moldova rămâne în Ucraina
Fluxul de știri
0