Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAE a oferit detalii despre Platforma de sprijin pentru Republica Moldova de la Paris

CC BY 2.0 / Tamaki Sono / 140822Microfon, scenă
Microfon, scenă - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2022
Abonare
Luni la Paris a avut loc a treia reuniune în cadrul Platformei de Sprijin pentru Moldova la Paris, unde a participat și o delegație oficială de la Chișinău în frunte cu președintele Sandu.
CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Delegația Republicii Moldova la reuniunea a treia din cadrul Platformei de Sprijin pentru Moldova care se desfășoară la Paris este condusă de șeful statului Maia Sandu, potrivit MAEIE.
„La reuniunea de nivel înalt participă mai mulți membri ai Guvernului de la Chișinău – inclusiv vicepremierul Andrei Spînu, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, ministra afacerilor interne Ana Revenco, ministrul justiției Sergiu Litvinenco, ministrul finanțelor Dumitru Budianschi, ministrul muncii și protecției sociale Marcel Spatari, secretar general al Guvernului, Dumitru Udrea, dar și alți oficiali ai instituțiilor publice din țara noastră”, notează serviciul de presă al diplomației moldovenești.
La conferința ministerială a participat și președintele Franței, Emmanuel Macron.
Delegații la reuniune, precizează MAEIE, reprezentă statele membre ale UE, ale G7, ale Asociației Europene a Liberului Schimb, peste zece organizații internaționale, instituții financiare, instituții europene (Comisia Europeană și Serviciul European de Acțiune Externă) și agenții ale Organizației Națiunilor Unite. Acestea examinează opțiuni de asistență de urgență pentru Republicii Moldova.
După încheierea lucrărilor Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, ministra pentru Europa și afaceri externe al Franței, Catherine Colonna, ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu, și ministra afacerilor externe a Germaniei, Annalena Baerbock au susținut o conferință de presă.
Prima ediție a Platformei a avut loc pe data de 5 aprilie 2022 la Berlin, format creat și co-prezidat de miniștrii de externe ai Germaniei, României și Franței. Cea de-a doua conferință a donatorilor a fost organizată și găzduită de România, la București, la 15 iulie 2022.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2022
Societate
Sandu: la iarnă moldovenii vor cheltui mai mult de jumătate din venituri pentru energie
Fluxul de știri
0