Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lumina ar putea să coste 10 lei. Anunțul făcut de premierul Gavrilița

© Photo : Primaria orașului Orheinoaptea, iluminare, lumină
noaptea, iluminare, lumină - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vremea rece va aduce facturi și mai mari la energia electrică.
CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. În această iarnă, lumina ar putea să coste 10 lei. Despre aceasta a anunțat premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei emisiuni de la ProTV.
”Cu cât va fi mai frig afară, cu atât se face mai scumpă energia, dar încercăm să negociem capacități mai mari prin contracte bilaterale la un preț mai avantajos”, a declarat Gavrilița.
Tot în cadrul emisiunii, prim-ministrul a comentat și mesajul președintelui țării, Maia Sandu, transmis la Paris, precum că pe moldoveni îi așteaptă o iarnă grea.
”Să știți că trăim într-o perioadă de incertitudine, noi credem că nu vom ajunge acolo, dar să știti că deja nu mai exclud nici un risc, pentru că vedem aceste bombardamente în Ucraina, s-ar putea ca să destabilizeze întreaga piață europeană de furnizare a energiei electrice, să fie nevoită Ucraina să importe mult mai mult, deci sunt riscuri reale și anume de asta mă întorc la cuvintele doamnei președinte: „Va fi o iarna grea”, a a mai declarat Gavrilița.
Amintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, prezentă la reuniunea Platformei de Sprijin pentru Moldova, care s-a desfășurat la Paris, a anunțat publicul adunat la eveniment că țara noastră se pregătește de o iarnă foarte grea. Ea a ținut să sublinieze că guvernarea pe care o reprezintă trece prin aceste dificultăți împreună cu țara și împreună cu Europa.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2022
Politică
Maia Sandu pregătește Moldova „pentru o iarnă grea”
Fluxul de știri
0