Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Voronin acuză guvernarea de intenții de complot împotriva neutralității Moldovei

© Sputnik / Rodion ProcaVladimir Voronin
Vladimir Voronin - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2022
Abonare
În opinia lui Vladimir Voronin, actuala putere de la Chișinău caută modalități de ocolire a neutralității și Constituției pentru a se pune în slujba NATO.
CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. Guvernarea actuală a Moldovei caută modalități de ocolire a statutului de țară neutră și chiar își dorește să excludă neutralitatea din legea supremă pentru a se pune astfel deschis în slujba NATO, este de părere fostul președinte moldovean, Vladimir Voronin.
Mai mult, potrivit lui Voronin, liderii PAS ar căuta printre deputați „trădători” care ar participa la acumularea unei majorități constituționale pentru excluderea neutralității din Constituția țării.
Încercările de lichidare a Partidului Șor, potrivit lui Voronin, urmăresc redistribuirea locurilor din Parlament în scopul obținerii unei majorități constituționale împotriva statutului de neutralitate.
Voronin a ținut să sublinieze că datorită statutului de țară neutră, stabilit prin articolul 11 din Constituția Republicii Moldova, noi nu am fost atrași în ultimii 30 de ani în conflicte militare.
În zilele de 29-30 noiembrie curent Moldova va participa la summit-ul miniștrilor de externe ai țărilor NATO, care se va desfășura la București.
Fluxul de știri
0