Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA, despre cearta lui Vladimir Zelenski cu Occidentul

© Sputnik / Igor Maslov / Accesați arhiva multimediaZelenski
Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2022
Abonare
NYT: diferite poziții cu privire la incidentul cu rachete din Polonia au dus la o ceartă între Zelenski ș Occident
Neînțelegerile privind evaluarea incidentului cu rachete din Polonia au dus la o ruptură între președintele ucrainean Vladimir Zelenski și Occident, a scris editorialista Carly Olson într-un articol pentru New York Times .
„Acesta este un exemplu rar de controversă publică între Ucraina și aliații săi, inclusiv Washington”, se arată în publicație.
Autoarea materialului a amintit că Zelenski continuă să insiste că Kievul nu a fost implicat în cele întâmplate, ceea ce este în contradicție cu declarațiile Statelor Unite și ale NATO că muniția aparține sistemului de apărare aeriană ucraineană.
Președintele Ucrainei a declarat miercuri că nu are îndoieli că țara sa nu a fost implicată în incident, dar a doua zi a menționat că nu este sută la sută sigur de acest lucru.
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2022
Politică
Igor Dodon și-a anunțat planurile, după ce a fost eliberat din arest la domiciliu
În seara zilei de 15 noiembrie, două rachete ar fi căzut pe teritoriul polonez, lângă granița cu Ucraina, două persoane și-au pierdut viața. Inițial, Varșovia susținea că rachetele sunt de fabricație rusească, dar mai târziu a recunoscut că acestea erau cel mai probabil arme ucrainene.
Ministerul rus al Apărării a precizat că nu a efectuat marți niciun atac în apropierea graniței cu Ucraina şi Polonia. Ulterior, a explicat că analiza imaginilor de la fața locului a arătat că resturile provin de la o rachetă pentru sistemul de apărare aeriană S-300 operat de armata Ucrainei.
Fluxul de știri
0