Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Protest la Chișinău: Nicio putere nu e veșnică, nici asta

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Macheta unui cangur, cu fața Maiei Sandu, din marsupiul căruia se vede capul lui Ion Munteanu, procurorul de buzunar al președintelui, așa au protestat oamenii vineri în fața Procuraturii Generale din Chișinău.
Un nou protest a avut loc vineri în capitala Republicii Moldova împotriva actualei guvernări de la Chișinău. Oamenii au ieșit în fața Procuraturii Generale pentru a cere demisia conducerii țării și a-și arăta nemulțumirea față de scumpirile din ultima perioadă. Potrivit partidului Șor, care este și organizatorul protestelor din ultimele două luni, la mitingul de vineri au participat în jur de 50 de mii de oamni. Pe de cealaltă parte, autoritățile au anunțat că au fost în jur de 3 mii de oameni.
„Scopul nostru este de a scoate Procuratura Generală din captivitate, Curtea Constituțională și Ministerul de Interne. Sunt instituții strategice, pe care guvernarea le folosește în nume propriu. Vrem ca angajații acestor structuri să slujească poporul, nu demnitarii, vrem să-i determinăm să prindă la curaj și să nu mai execute ordinele ilegale ale regimului”, a explicat Dinu Țurcanu.
Fluxul de știri
0