Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ședință tensionată a Comisiei Unificate de Control

© Sputnik / Mihai CarausRîul Nistru
Rîul Nistru - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2022
Abonare
Posturile ilegale din Zona de Securitate rămân în atenția Comisiei Unificate de Control.
CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. La ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control de astăzi, care s-a desfășurat la Bender, în centrul atenției s-a aflat subiectul posturilor structurilor de forță transnistrene, instalate abuziv în Zona de Securitate.
După audierea raportului Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate în perioada 9-15 noiembrie 2022, delegația Republici Moldova a pledat, la fel cum o face pe parcursul câtorva luni, pentru retragerea necondiționată a posturilor ilegale și personalului înarmat.
Reprezentanții Chișinăului califică posturile drept un impediment major în calea liberei circulații, dar și un pericol real pentru viața și sănătatea cetățenilor.
Adițional, instituirea unilaterală a posturilor vizate denotă sfidarea de către Tiraspol a Acordului din 21 iulie 1992, precum și a altor acte semnate în cadrul misiunii de menținere a păcii pe râul Nistru.
Atmosfera pe durata ședinței a fost tensionată, delegația din partea Tiraspolului manifestând un comportament inadecvat atunci când delegația Republicii Moldova prezenta argumente la problema abordată, se arată într-un comunicat de presă al Chișinăului.
Din acest motiv, ședința a fost întreruptă, urmând a fi reluată peste o săptămână.
Fluxul de știri
0