Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Financial Times: NATO nu a vrut să numească un originar din URSS ca secretar general

© AP Photo / Virginia MayoSediul NATO în Bruxelles
Sediul NATO în Bruxelles  - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2022
Abonare
Financial Times: NATO nu vrea să numească un originar din URSS ca secretar general, pentru a nu enerva Rusia.
CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Unii membri ai Alianței Nord-Atlantice nu vor să numească nativi din Uniunea Sovietică în postul de secretar general al alianței militare, pentru a nu irita Rusia, scrie editorialista de la Financial Times Valentina Pop, care este citată de RIA Novosti.
Potrivit jurnalistului, conducerea Lituaniei plănuiește să o nominalizeze pe prim-ministrul Ingrida Simonyte pentru această funcție. Cu toate acestea, unele state NATO împiedică numirea unei persoane născute în URSS, deoarece, în opinia lor, acesta ar putea fi un pas provocator împotriva Rusiei.
„Lituania a luat o atitudine diplomatică dură față de Rusia de zeci de ani”, a spus Pop.
Potrivit autoarei, pentru postul de secretar general al Alianței mai candidează fostul prim-ministru al Poloniei Donald Tusk, fostul prim-ministru al Italiei Mario Draghi și Pedro Sanchez, care conduce guvernul spaniol.
Conducerea Federației Ruse a remarcat în mod repetat că Occidentul vizează confruntarea și extinderea în spațiul post-sovietic prin includerea de noi țări în Alianța Nord-Atlantică și destabilizarea granițelor.
Fluxul de știri
0