Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

De ce compensații vor beneficia consumatorii casnici de energie termică

© Sputnik / Miroslav RotariCalorifer în apartament
Calorifer în apartament - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul a anunțat că pentru consumatorii casnici de energie termică, volumul maxim compensat va fi stabilit la 1,3 gigacalorii pe lună per loc de consum.
CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Consumatorii cu vulnerabilitate energetică foarte ridicată vor plăti un tarif final de 1450 de lei per gigacalorie, cei cu vulnerabilitate energetică ridicată un tarif de 1700 de lei pentru o gigacalorie, iar cei cu vulnerabilitate energetică medie vor achita 1900 de lei pentru o gigacalorie de agent termic. Consumatorii cu vulnerabilitate energetică scăzută vor achita 2500 de lei pentru o gigacalorie.
Consumatorii de agent termic din categoria celor cu vulnerabilitate energetică foarte ridicată, care vor trebui să achite un tarif final de 1450 de lei per gigacalorie, vor primi o compensație lunară în valoare de 1825 de lei la Chișinău și 2080 de lei la Bălți.
Consumatorii de agent termic din categoria celor cu vulnerabilitate energetică ridicată, care vor trebui să achite un tarif final de 1700 de lei per gigacalorie, vor primi o compensație lunară în valoare de 1500 de lei la Chișinău și 1758 de lei la Bălți.
Consumatorii de agent termic din categoria celor cu vulnerabilitate energetică medie, care vor trebui să achite un tarif final de 1900 de lei per gigacalorie, vor primi o compensație lunară în valoare de 1175 de lei la Chișinău și 1430 de lei la Bălți.
Fluxul de știri
0