Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Chitic: Racheta care poate arunca în aer mitul Zelenski

© Sputnik / Igor Maslov / Accesați arhiva multimediaVladimir Zelenski, arhiva foto
Vladimir Zelenski, arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2022
Abonare
Într-un articol postat pe conturile sale de pe mai multe reţele de socializare, avocatul şi omul politic suveranist Dan Chitic, comentează “criza rachetei” din Polonia.
BUCUREŞTI, 17 nov -Sputnik. În opinia lui Dan Chitic, asistăm la un război interior, în cadrul alianţei care susţine Ucraina, cu privire la soarta acesteia. Epuizaţi de criza economică, obligaţi să plătească facturile tot mai scumpe ale războiului din Ucraina, aliaţii lui Zelenski se gândesc, în sfârşit, tot mai mult, la pace.
Acest lucru ar fi vizibil atât din întâlnirile secrete, dar “scăpate” mass-mediei dintre diverşi oficiali occidentali şi ruşi, dar şi din informaţii din presă care tot vorbesc nu doar despre necesitatea negocierilor pentru oprirea războiului, ci şi despre discuţii concrete cu privire la cum va arăta partea aceasta din lume, după război.
Însă, consideră Chitic, sunt forţe care nu doresc pacea. Ele au nevoie de acest război pentru supravieţuirea lor politică, pentru prosperitatea lor economică, pentru planurile lor ideologice. Şi de aceea fac tot ce le stă în puteri ca să împiedice pacea.
Zelenski şi regimul de la Kiev sunt, în opinia lui Chitic, principalii duşmani ai păcii. Nu Rusia şi nici vreo altă putere a lumii s-a pronunţat pentru război în contextul conferinţei G20, din Bali, ci preşedintele Ucrainei, Zelenski, care a spus că „nu va mai exista un Minsk 3” (adică, după modelul Minsk 1 şi 2, un acord convenit cu Rusia) şi a pus nişte condiţii voit impertinente şi agresive pentru negocierile de pace.
De altfel, cunoscându-se radicalismul Kievului, puterile occidentale, consideră Chitic, tind tot mai mult să evite includerea regimului care controlează Ucraina în discuţiile cu privire la război.
De unde vine întrebarea pe care o ridică Chitic: să fi fost racheta ucraineană S300, care a lovit teritoriul Poloniei şi a ucis două persoane....o rachetă rătăcită? Sau o încercare disperată a Ucrainei de a reveni la masa de discuţii şi a forţa radicalizarea din nou a propagandei NATO?
De atlfel, după reacţiile venite imediat după explozia rachetelor s-a văzut polarizarea din rândul coaliţiei vestice, între statele care sunt radicale contra Rusiei şi statele care doresc pacea.
Misterul, atrage atenţia Chitic, este legat de tăcerea Ucrainei, care putea recunoaşte de la început, fără probleme de imagine majore, că a fost vorba de o rachetă antiaeriană scăpată de sub control.
“Răspunsul e simplu: inacțiunea lor, lipsa de informare și de exprimare a regretelor, se voia declanșatorul acțiunii NATO și anularea efectului discuțiilor ruso-americane de luni, despre care vă spuneam mai sus. Adică declanșarea celui de-al treilea război mondial, care va fi, când și dacă va fi, cel mai probabil unul nuclear, un Armaghedon”, spune Chitic.
Acest lucru ar putea fi, crede Chitic, începutul sfârşitului pentru Zelenski.
„Dar dacă aceste întrebări mi-au venit mie firesc în minte, oare nu le vin și mai marilor „lumii mici”, protectorii și sponsorii Dl-ui Zelenski? Sunt sigur că da… și cred că Vestul începe să perceapă fără dubii gradul de instabilitate a Dl-ui Zelenski, faptul că este un element primejdios nu doar pentru țara lui… ci pentru întreaga lume. Căci nimeni nu vrea declanșarea unui război mondial nuclear declanșat, din greșeală sau nu, de un actoraș de mâna a 14-a… dacă o vor face, o vor decide ei, nu un comediant cu Oscaruri de împrumut! Motiv pentru care, sunt convins că și vestul a ajuns la concluzia că fie încetează spectacolul sângeros pe care își clădește mitul actorașul, fie se schimbă actorul…”, concluzionează Chitic.
Fluxul de știri
0