Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Liderii G20 au aprobat declarația finală

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaСаммит G20 на Бали
Саммит G20 на Бали - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2022
Abonare
Liderii G20 aprobă declarația finală a summit-ului din Indonezia
CHIȘINĂU, 16 nov – Sputnik. Liderii țărilor G20 au aprobat o declarație în urma summitului din Indonezia.
Potrivit unui comunicat, majoritatea membrilor G20 au condamnat conflictul din Ucraina, dar au existat „și alte opinii despre această situație și sancțiuni”. S-a subliniat, de asemenea, importanța tranzacției cu cereale și inadmisibilitatea amenințărilor cu utilizarea armelor nucleare și utilizarea lor directă.
Anterior, s-a anunțat că textul proiectului a fost convenit luni seară, după câteva zile de dezacord între birocrații occidentali și oficiali din Rusia și China.
Summit-ul G20 are loc la Bali în perioada 15-16 noiembrie. Delegația rusă a fost condusă de ministrul de Externe, Serghei Lavrov. Acesta a participat la două întâlniri dedicate securității alimentare și energetice, precum și problemelor de sănătate.
În plus, ministrul a avut întrevederi cu ministrul chinez de Externe, cu secretarul general al ONU António Guterres, dar a și vorbit la telefon cu ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, și a discutat pe scurt cu președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz.
După cum era planificat, Lavrov a părăsit Bali la sfârșitul primei zile a summit-ului.
Fluxul de știri
0