Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul a comentat situația legată de racheta căzută în Polonia

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2022
Abonare
Peskov: reacțiile unui șir de țări arată că nu trebuie să ne grăbim cu declarațiile.
CHIȘINĂU, 16 nov – Sputnik. Rusia nu are nimic de-a face cu incidentul legat de racheta care a căzut pe teritoriul Poloniei, iar țările occidentale ar trebui să fie mai atente cu reacțiile nesăbuite grăbite, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov.
În ajun, presa poloneză a comunicat că două rachete au căzut în Voievodatul Lublin, la granița cu Ucraina, două persoane au murit în urma accidentului. Ministerul polonez de Externe a declarat că acestea sunt rachete de producție rusă, dar președintele Andrzej Duda a menționat că nu există deocamdată informații exacte.
Joe Biden a convocat în marja G20 o întrunire cu privire la situația din Polonia, invitând liderii țărilor NATO și G7 care participă la summitul din Bali. Potrivit președintelui american, datele preliminare exclud posibilitatea ca racheta căzută în Polonia să fi fost lansată din Rusia.
Ministerul rus al Apărării a declarat că loviturile de mare precizie au fost efectuate asupra țintelor doar pe teritoriul Ucrainei și la o distanță de cel puțin 35 de kilometri de granița ucraineano-polonă.
Peskov a subliniat că Rusia nu are nimic de-a face cu acest caz și a îndemnat „să se spună lucrurilor pe nume”.
Comentând reacția Poloniei și a altor țări occidentale, reprezentantul Kremlinului a menționat că Varșovia ar trebui să fie mai reținută atunci când vorbește despre lucruri atât de grave.
„Ar trebui probabil adresate întrebări Varșoviei: să fie rugați totuși oficiali polonezi să fie mai reținuți, mai echilibrați și mai profesioniști în acele momente când vorbesc despre subiecte atât de sensibile și potențial periculoase”, a spus el, răspunzând la întrebarea de ce Polonia nu a comunicat imediat despre racheta S-300, deși avea o astfel de posibilitate.
În afară de aceasta, potrivit lui Peskov, reacția Occidentului la „incidentul cu rachetă” din Polonia indică asupra necesității de a nu face declarații pripite.
"O astfel de reacție nesăbuită arată o dată în plus că nu trebuie niciodată să ne grăbim cu aprecierile, cu declarații care pot escalada situația. Mai ales în astfel de momente de mare responsabilitate. Și să faci anumite declarații fără a fi primit informații exacte", a spus Peskov, citat de RIA Novosti.
Conductă de gaz, România - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2022
Internațional
Europa: Frigul scumpește gazul
Fluxul de știri
0