Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dumitru Alaiba va fi noul ministru al Economiei

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2022
Abonare
Premierul natalia Gavrilița a anunțat în deputul ședinței de astăzi a Guvernului, ministerul Economiei, Sergiu Gaibu, și-a dat demisia. În locul lui urmează să fie numit deputatul PAS, Dumitru Alaiba.
Totodată Gavrilița a anunțat cine va ocupa funcția de ministru al mediului, după ce Iuliana Cantaragiu a părăsit acest post. Este vorba de Rodica Iordanov, care va fi numită în această săptămână în funcția de ministru al Mediului La moment, Rodica Iordanov este secretar de stat la acest minister.
În același timp, girectorul Agenției Proprietăți Publice, Eugeniu Cozonac, și-a dat demisia, care a și fost aprobată de Vabinetul de Miniștri. Natalia Gavrilița a anunțat că acesta „nu pleacă departe și că vor lucra împreună”. Dar prim-ministrul nu a oferit detalii despre noua funcție a lui Cozonac.
Dar Gavrilița a spus cine vine la Agenție în locul lui. Alexandru Musteață va fi noul director al Agenției Proprietăți Publice, care va intra în exercițiul funcțiunii din data de 17 noiembrie.
Fluxul de știri
0