Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Președintele Comitetului Paralimpic Rus nu a primit viza pentru o adunare crucială

© Photo : предоставил Национальный олимпийский комитет МолдовыInelele olimpice, imagine simbol
Inelele olimpice, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2022
Abonare
Președintele Comitetului Paralimpic Rus nu a primit viza pentru a putea participa personal la o adunare generală extraordinară a Comitetului Paralimpic Internațional.
BUCUREŞTI, 16 nov – Sputnik, Doina Crainic. Președintele Comitetului Paralimpic Rus (RPC), Pavel Rozhkov, va fi obligat să ia parte la o adunare generală extraordinară a Comitetului Paralimpic Internațional (IPC) doar prin intermediul legăturii video după i s-a refuzat o viză de către autoritățile germane, potrivit RT.
Rozhkov spera să participe la ședință în persoană, fiind vorba de o adunare IPC de urgență, miercuri, urmată de o „adunare de două zile a membrilor”.
Printre subiectele discutate vor fi statutul RPC și al omologului său din Belarus în cadrul IPC.
Cu toate acestea, RPC a confirmat marți că Rozhkov va participa doar prin canalele de videoconferință.
„Conducerea IPC nu a reușit să-și îndeplinească obligațiile de a asigura participarea personală a delegației RPC, autoritățile germane au respins cererea IPC de a emite vize”, se menţionează într-un comunicat RPC.
Oficialii ruși au descris situația drept „fără precedent și inacceptabilă”, mai ales că IPC are sediul în orașul german Bonn.
„Aceasta este o interferență politică în sport, care este contrară valorilor olimpice și paralimpice”, se adaugă în comunicat.
Omologul lui Rozhkov în Comitetul Olimpic Rus (ROC), Stanislav Pozdniakov, nu a întâmpinat probleme similare atunci când a participat luna trecută la o ședință a Asociației Comitetelor Olimpice Naționale (ANOC) în Coreea de Sud.
Însă, în timpul verii, ROC a fost exclus de la o ședință a Comitetelor Olimpice Europene (EOC) din capitala macedoneană Skopje.
În martie, sportivilor ruși și belaruşi le-a fost interzisă participarea la Jocurile Paralimpice de iarnă din Beijing 2022, după ce IPC și-a revizuit decizia inițială de a le permite să concureze sub statut neutru.
Fluxul de știri
0