Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mass-media: India intenționează să dubleze comerțul cu Rusia

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaMinistrul indian de Externe, Subramanyam Jaishankar, și ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la o conferință de presă după întâlnirea lor la Casa de Recepții a Ministerului rus de Externe la Moscova.
Ministrul indian de Externe, Subramanyam Jaishankar, și ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la o conferință de presă după întâlnirea lor la Casa de Recepții a Ministerului rus de Externe la Moscova. - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2022
Abonare
The Indian Express: India va dubla volumul comerțului cu Rusia folosind rupia pentru achitări.
CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. India speră să dubleze volumul comerțului cu Rusia, în special, prin decontări în monedele naționale ale celor două țări, scrie The Indian Express, citând rezultatele întâlnirii la nivel înalt din septembrie.
„Pe baza feedback-ului de la diverși exportatori și organizații comerciale, Ministerul Comerțului este încrezător că comerțul dintre India și Rusia se va dubla în viitorul previzibil, iar acest lucru va fi stimulat și mai mult de utilizarea rupiei indiene pentru plățile comerciale”, se arată în procesul-verbal al negocierilor dintre părți, care este citat de RIA Novosti.
Săptămâna aceasta, guvernul indian a permis utilizarea rupiei în plățile comerciale internaționale. După cum a menționat Ministerul Comerțului, acest lucru se face pentru a simplifica și a facilita tranzacțiile internaționale în rupii, având în vedere interesul tot mai mare pentru internaționalizarea monedei indiene.
În ultima perioadă, volumul comerțului ruso-indian a crescut semnificativ, în principal datorită creșterii puternice a livrărilor de petrol rusesc către India.
În timp ce înainte materiile prime din Rusia reprezentau mai puțin de 1% din consumul total indian, acum această cifră a crescut la 22%. În octombrie, Rusia a devenit cel mai mare furnizor de petrol al Indiei, depășind Arabia Saudită și Irakul.
Fluxul de știri
0