Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a sosit în Bali pentru a participa la summitul G20

© Photo : Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2022
Abonare
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a sosit la Bali pentru a participa la summitul G20.
CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a ajuns pe insula indoneziană Bali, unde va reprezenta Rusia la summitul G20, care va avea loc în perioada 15-16 noiembrie, transmite corespondentul RIA Novosti.
Șeful diplomației ruse a fost întâmpinat în Bali cu dansuri tradiționale, în costume naționale și tobe.
La G20, delegația rusă intenționează să prezinte o serie de inițiative specifice privind aprovizionarea cu alimente și resurse energetice, inclusiv sporirea cooperării în gaze cu Turcia, organizarea aprovizionării cu mari loturi de cereale și îngrășăminte, a declarat anterior Ministerul rus de Externe.
Departamentul diplomatic rus a subliniat că potențialul G20 este acum în scădere din cauza tendințelor distructive pe fondul unei situații dificile din economia globală, provocări care afectează stabilitatea piețelor de mărfuri, lanțurile de aprovizionare și sistemul financiar. Cele mai multe dintre ele sunt rezultatul unor erori economice grave, al concurenței neloiale și al confruntării deschise dintre SUA și UE pe arena internațională, a adăugat Ministerul rus de Externe.
Rusia intenționează să obțină consolidarea statutului G20 ca principal for economic multilateral, pentru a preveni orice tentative de politizare artificială a activităților acestei asociații de dragul unor interese strict egoiste, a concluzionat ministerul rus.
Rusia își confirmă, de asemenea, disponibilitatea de a rămâne un furnizor de încredere de produse alimentare și resurse energetice pe piețele străine pe baze comerciale și umanitare, respingând, totuși, orice tentative de preț și alte presiuni externe.
Anterior, la Geneva s-au purtat negocieri cu privire la un „acord cu privire la produse” între delegația rusă și reprezentanții ONU. După cum a declarat ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse, Serghei Verșinin, acestea au fost detaliate și utile. În același timp, Verșinin a subliniat că Rusia nu este mulțumită de implementarea memorandumului de înțelegere privind exportul de produse agricole și solicită acțiuni.
În marginea summit-ului, Lavrov are programate mai multe întâlniri bilaterale. După cum a spus ministrul adjunct de externe Serghei Reabkov pentru RIA Novosti, partea rusă nu intenționează să organizeze contacte cu secretarul de stat american Anthony Blinken.
Potrivit acestuia, americanii cunosc poziția Rusiei „sub toate aspectele”.
Fluxul de știri
0