Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kievul minează căile de acces la granița cu Belarus, anunță Minskul

© Sputnik / Виктор ТолочкоGrănicerii belarusi la granița belaruso-ucraineană în regiunea Gomel.
Grănicerii belarusi la granița belaruso-ucraineană în regiunea Gomel. - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2022
Abonare
Autoritățile de la Minsk anunță că armata ucraineană minează teritoriile din apropierea graniței cu Belarusul
CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Comitetul de Stat de Grăniceri al Belarusului a declarat că armata ucraineană continuă să mineze teritoriile adiacente graniței cu Belarusul.
"Militarii ucraineni continuă să mineze teritoriile adiacente graniței cu Belarus. Pe lângă distrugerea căilor de acces și a infrastructurii din apropierea punctelor de control, sunt plasate mine pe cealaltă parte a graniței verde. Un alt astfel de fapt a fost înregistrat pe 9 noiembrie", a firmat sâmbătă Comitetul de Stat de Grăniceri al Belarusului într-un comunicat de presă.
Anterior, autoritățile din Belarus au declarat în relatat rânduri despre posibile provocări la graniță de către Ucraina. În special, au remarcat că ucrainenii minau drumuri și poduri în teritoriul adiacent, că patrulează intensiv perimetru cu echipe de grăniceri întărite. Potrivit Statului Major din Belarus, la mijlocul lunii mai, Ucraina a concentrat circa 10 mii de militari la granița cu Belarusul pe direcția Rovno, 6 mii – pe direcția Ovruci și 4,5 mii – pe direcția Cernigov.
Fluxul de știri
0