Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Opoziție în Suedia față de aderarea României și Bulgariei în Schengen

© AFP 2024 / JONATHAN NACKSTRANDSuedia, drapel, Palatul Regal
Suedia, drapel, Palatul Regal - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2022
Abonare
Olanda nu este chiar singură. Partidele din Suedia nu sunt atât de convinse că țara lor ar trebui să susțină aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.
BUCUREȘTI, 13 nov -Sputnik. La ultima ședință a comisiei de justiție a Parlamentului suedez, guvernul de la Stockholm a propus sprijinirea aderării României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen. Propunerea s-a lovit însă de opoziția social-democraților, dar și a unui partid din coaliția de guvernare.
”Suntem de părere că atunci când vine vorba de extinderea Schengen trebuie să plecăm de la nevoile noastre de a controla intrările și ieșirile în țară și să ne asigurăm că avem toate instrumentele necesare în lupta împotriva criminalității” a declarat Ardalan Shekarabi, fost ministru social democrat al Securității Sociale și de Afaceri.
Dacă opoziția social-democraților ea cumva de înțeles, îngrijorătoare este poziționarea Partidului Democrat, din coaliția de guvernare. Partidul naționalist suedez consideră că România și Bulgaria sunt țări cu probleme serioase de securitate în ceea ce privește migrația.
”În ceea ce privește Bulgaria și România, Suedia se confruntă în prezent cu mari probleme cu cetățenii din aceste țări care abuzează de directiva de mobilitate existentă, fiind o provocare pentru ordinea publică din Suedia”, a spus Adam Marttinen, liderul Partidului Democrat Suedez.
Ion Cristoiu - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2022
Analize și opinii
Cristoiu: eșecul Schengen ar putea fi un ”stalingrad” pentru România
Fluxul de știri
0