Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden a încurcat numele a două ţări

© AP Photo / Patrick SemanskyJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2022
Abonare
Joe Biden confundă numele Cambodgiei cu cel al Columbiei la summitul statelor din Asia de Sud-Est de la Phnom Penh
BRUXELLES, 13 nov – Sputnik, Daniela Porovăț. Gafă monumentală a preşedintelui SUA: ”Vreau să mulţumesc premierului pentru leadershipul Columbiei în preşedinţia ASEAN”, a declarat el la summitul statelor din Asia de Sud-Est de la Phnom Penh, confundând Cambodgia cu Columbia.
O asemenea gafă, de a confunda o ţară asiatică cu o ţară sud-americană, a şocat pe toată lumea, mai ales că Biden se afla la Phnom Penh alături de prim-ministrul Cambodgiei, Hun Sen.
Columbia, o ţară sud-americană, pare să fie în mintea preşedintelui american, pentru că liderul SUA a comis aceeaşi greşeală când a părăsit Casa Albă pentru lunga sa călătorie în Asia. El le-a spus reporterilor că ”se îndrepta spre Columbia”, înainte de a se corecta rapid.
”Vreau să spun, Cambodgia”, a rectificat el.
Joe Biden, care împlineşte 80 de ani luna aceasta, este cunoscut pentru numeroasele sale gafe de la începutul mandatului său prezidenţial, pe care publicul o pune pe seama vârstei sale înaintate şi a pierderii memoriei.
Fluxul de știri
0