Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce a pierdut România odată cu plecare la Domnul a jurnalistului Dragoș Dumitriu

© Sputnik / OsmatescoDragoș Dumitriu
Dragoș Dumitriu - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2022
Abonare
La un an de la plecarea spre o lume mai bună a jurnalistului Dragoș Dumitriu, este poate momentul unui bilanț mai puțin obișnuit în care să înțelegem ce a pierdut România de când Dragoș nu mai scrie cu luciditate despre butaforia tragică în care a fost atrasă țara.
BUCUREȘTI, 13 nov - Sputnik, Marius Holdean. Duminică, 13 noiembrie, se împlineşte un an de când a plecat dintre noi jurnalistul Dragoş Dumitriu, regretat de familie şi prieteni, dar ale cărui mesaje şi viziune au rămas cu noi pentru totdeauna.
Dragoş Dumitriu a îmbogăţit familia Sputnik cu abordările sale originale şi curajoase, cu suveranismul său profund şi deschis spre interpretări noi, neobişnuite.
Stau mărturie a activităţii sale intense din ultimii ani cele 3500 de articole publicate în Sputnik, multe din temele lansate de el născând dezbateri aprinse în spaţiul public românesc.
A dus cu curaj toate criticile şi a avut răspunsuri la toate întrebările. Previziunile sale sumbre despre pierderea suveranităţii României şi despre transformarea ţării într-un vasal umil al Vestului s-au văzut confirmate cu vârf şi îndesat în 2022, când România s-a pus la dispoziţia NATO din toate punctele de vedere, distrugând şi ultima urmă de diplomaţie şi de politică externă proprie. Tot acest curs nefericit al lucrurilor a fost anunţat de Dragoş Dumitriu, care a atras atenţia asupra consecinţelor sale nefaste.
Dragoş Dumitriu a fost consecvent în activitatea sa de jurnalist cum a fost şi în cea politică. A apărat conservatorismul şi valorile naţionale de pe băncile Parlamentului aşa cum a făcut-o şi mai târziu prin scris sau prin emisiunile tv pe care le realiza.
Luciditatea sa ar fi necesară şi acum societăţii româneşti, doar că aceasta nu vrea să audă adevărul nici acum, ci preferă să se îmbete cu apa rece livrată scump de ”partenerii” occidentali. Dacă îl durea ceva pe Dragoș Dumitriu era lipsa de cultură și de viziune care domină scena politică și civică românească, cu unele excepții notabile, el apreciind și încurajând acele excepții. În rest însă, Dragoș deplângea monochromatismul gândirii unice, care se dovedește atât de păgubos și acum, în contextul conflictului din Ucraina.
Dragoș Dumitriu a luptat pentru adevărata democrație, cea a opiniilor diverse și argumentate, cea care s-a pierdut în România cu totul sub pretextul pandemiei și a continuat să se scufunde în minciuni oficiale sub pretextul glumei sinistre intitulate ”Slava Ucraina”.
Dacă Sputnik a pierdut, prin Dragoș Dumitriu, un jurnalist valoros și o voce lucidă și competentă, România a pierdut una din ultimele sale conștiințe care vedea dincolo de propagandă și avea curajul să spună lucrurilor pe nume.
Fluxul de știri
0