Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Toți militarii ruși s-au instalat pe malul stâng al Niprului

© Sputnik / Константин Михальчевский / Accesați arhiva multimediaMilitarii ruși au finalizat transferul pe malul stâng al Niprului
Militarii ruși au finalizat transferul pe malul stâng al Niprului - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2022
Abonare
Ministerul Apărării: Militarii ruși au finalizat transferul pe malul stâng al Niprului
CHIȘINĂU, 11 nov -Sputnik. Toți militarii ruși din regiunea Herson au trecut pe malul stâng al Niprului, a informat Ministerul Apărării.
Operațiunea s-a încheiat la ora 5:00, ora Moscovei (ora 4:00 ora noastră).

„Nicio piesă de tehnică militară și armament militar nu a mai rămas pe malul drept. <...> Formațiile și unitățile militare ale forțelor armate ruse au ocupat linii și poziții defensive pregătite din timp în termeni de inginerie”, au menționat responsabili din departamentul militar rus, fiind citați de RIA Novosti.

Redislocarea peste râu a avut loc fără pierderi de personal și echipament.
„Cu focul artileriei ruse și cu utilizarea aviației și folosirea de mine și bariere explozive, unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au fost oprite la o distanță de 30-40 de kilometri de zona de trecere peste râul Nipru”, a notat Ministerul rus al Apărării.
Acesta mai spune că inamicul, adică ucrainenii, a încercat să perturbe regruparea trupelor și evacuarea populației civile. În timpul nopții, Forțele Armate ale Ucrainei au lovit de cinci ori punctele de trecere de peste Nipru cu MLRS HIMARS american. Sistemele rusești de apărare aeriană au doborât 28 de obuze, încă cinci reușind să fie deviate de la ținte prin intermediul instalaților radioelectrice.
Comandantul Grupului Comun al Forțelor Ruse, generalul de armată Serghei Surovikin, a anunțat pe 9 noiembrie că s-a luat decizia de a construi apărări pe malul stâng al Niprului.
Acest lucru este necesar pentru a salva viețile soldaților și capacitatea de luptă. Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, i-a ordonat comandantului Serghei Surovikin să ia toate măsurile pentru transferul în siguranță al trupelor.
După cum a menționat Surovikin, Forțele Armate ale Ucrainei continuă să bombardeze barajul Kahovka, ceea ce poate duce la inundații, care vor provoca victime semnificative. De asemenea, amenință cu izolarea trupelor de pe malul drept al Niprului dacă nu ar fi retrase de acolo.
În plus, grupul situat lângă Herson s-a confruntat cu dificultăți de aprovizionare din cauza loviturilor de artilerie ucraineană pe coridoarele de transport.
Pierderile inamice din august până în septembrie în această secțiune a liniei de contact s-au ridicat la peste 9,5 mii de oameni uciși și răniți, în timp ce trupele ruse au avut pierderi de la șapte la opt ori mai mici.
Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. Vladimir Putin a spus că obiectivul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Sarcina forțelor armate este să elibereze Donbasul și să garanteze securitatea Rusiei.
Fluxul de știri
0