Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Roberta Metsola, aplaudată în Parlament doar de deputații PAS

© Sputnik / OsmatescoВыступление главы Европарламента Роберты Метсолы в парламенте Молдовы
Выступление главы Европарламента Роберты Метсолы в парламенте Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2022
Abonare
Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a ținut astăzi un discurs în Parlamentul Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 11 nov -Sputnik. Discursul, care a fost unul în susținerea integrării europene a Moldovei, a fost aplaudat de către deputații de la Chișinău, cu excepția celor din opoziție, care au refuzat să participe la ședința Legislativului convocată cu această ocazie.
Ședința Legislativului a fost deschisă de președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a mulțumit oficialului european dar și Uniunii Europene pentru susținerea acordată țării noastre și a reiterat că locul Republicii Moldova este în familia europeană.
După care a vorbit Roberta Metsola.
“Este o onoare să fiu alături de prieteni, colegi care împărtășesc valori europene. Am venit aici cu un mesaj. Locul Moldovei este în Europa. Viitorul nostru trebuie să fie împreună, Parlamentul European va face tot ce este necesar ca să vă fie alături și ca să fiți membri ai Uniunii Europene. Știu că nu e ușor să-i convingi pe toți, dar pentru asta sunt aici. Puteți conta pe noi”, a menționat Metsola.
În această dimineață, Roberta Metsola s-a întâlnit cu șeful statului, Maia Sandu și are stabilită o întrevedere și cu premierul Natalia Gavrilița.
Vizita șefului Parlamentului European, Roberta Metsola vine imediat după cea a președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Fluxul de știri
0