Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procuratura Anticorupție vine cu explicații în cazul perchezițiilor la PSRM

© Photo : Ministerul Justiţiei al Republicii MoldovaVeronica Drăgălin, șefa Procuraturii Anticorupție
Veronica Drăgălin, șefa Procuraturii Anticorupție - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2022
Abonare
Procuratura Anticorupție a explicat de ce au avut loc astăzi perchezițiile la sediul Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 11 nov -Sputnik. Procuratura Anticorupție informează că astăzi au fost efectuate percheziții în cadrul cauzei penale privind investigarea săvârșirii infracțiunilor de acceptare a finanțării partidului politic ,,Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” din partea unei organizații criminale și din exteriorul Republicii Moldova, falsificarea rapoartelor privind gestiunea financiară a PSRM, falsificarea de documente oficiale și spălare de bani în proporții deosebit de mari.
Oamenii legii spun că toate aceste infracțiuni au fost săvârșite de către un grup criminal organizat în perioada anilor 2018-2020, fiind vorba de aceeași cauză penală în care este învinuit și inculpat fost președinte al țării Igor Dodon.
“Necesitatea autorizării și efectuării percheziției a fost determinată de faptul că anterior Procuratura Anticorupție a dispus ridicarea prin ordonanță a obiectelor pertinente cauzei penale, însă reprezentatul PSRM a negat existența documentelor”, afirmă Procuratura Anticorupție într-un comunicat de presă.
Procurorii precizează că ulterior, fiind audiat, un martor a confirmat faptul că în activitatea organelor PSRM se întocmeau asemenea acte, motiv din care obținerea lor sau altor documente și obiecte care indică asupra faptului că au fost întocmite aceste documente puteau fi administrate doar prin efectuarea percheziției.
Oamenii legii spun că perchezițiile nu au fost efectuate în birourile membrilor PSRM cu statut de deputat în Parlament.
În rezultatul efectuării percheziției au fost ridicate: documente și înscrisuri, dispozitive informatice ale contabilei PSRM și alte obiecte pertinente cauzei penale care urmează a fi apreciate în coroborare cu toate probele.
Procurorii Anticorupție mai precizează că în urma perchezițiilor nu s-a constatat temeiuri prevăzute de lege pentru a fi reținute persoane și că deputaților PSRM nu le-au fost limitată libertatea de a se prezenta la ședința Parlamentului de astăzi.
Fluxul de știri
0