Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Litvinenco: Sunt afirmațiile mele, dar sunt trunchiate

© Sputnik / Mihai CarausSergiu Litvinenco
Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2022
Abonare
Sergiu Litvinenco recunoaște că îi aparțin discuțiile care au fost făcute în spațiul public în urma spargerii contului său, dar și ale altor demnitari de Telegram.
CHIȘINĂU, 11 nov -Sputnik. Ministerul Justiției, Sergiu Litvinenco, a confirmat că mesajele și convorbirile care au devenit publice în urma spargerii contului său de telegram, dar și ale altor oficiali sunt, cu adevărat, ale lui, doar că acestea au fost trunchiate și rupte din context.
“Așa cum am declarat anterior, în rezultatul spargerii contului meu personal de pe o rețea de socializare, în spațiul public au fost publicate fragmente din corespondența mea. Mai multe convorbiri de-ale mele au fost trunchiate, deplasate şi rupte din context, fapt care a dus la denaturarea informației cu scop de manipulare și fabricare a unor falsuri grosolane în adresa mea, a colegilor şi a familiei mele”, a scris Litvinenco pe rețelele de socializare.
Amintim că în data de 9 noiembrie, canalele de Telegram ale președintei țării, Maia Sandu, și a ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, au fost astăzi sparte, în jurul orei 14:30.
După ce au fost sparte, pe cele două conturi ale oficialilor au fost publicate un conținut prin care se afirmă că ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, ar fi implicat în promovarea Veronicăi Dragalin la șefia Procuraturii Anticorupție. Totodată au fost sparte și mai multe conturi ale membrilor Guvernului, între care și cel al ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco. Cei care au spart contul ministrului Justiției au publicat 130 de chat-uri ale lui Litvinenco cu diferite persoane.
Lucru care a provocat un adevărat scandal public este discuția lui Sergiu Litvinenco, în postul de ministru al Justiției, cu Eugen Florea, din cadrul Autorității Naționale a Penitenciarelor. Cei doi discutau despre celula care îi era pregătită procurorului general reținut Alexandru Stoianoglo pentru ca acesta să fie încarcerat.
Fluxul de știri
0