Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria joacă cartea înarmării

Armament - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ungaria are ambiții în domeniul militar: să intre în topul industriei apărării din Europa Centrală, atât în ceea ce privește producția, cât și cercetarea și dezvoltarea.
CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Un comunicat emis de Ministerul Apărării din Ungaria, dezvăluie ambițiile Budapeste în contextul tot mai complex al securității europene.
Ministrul ungar al Tehnologiei şi Industriei, László Palkovics, i-a invitat pe János Csák, ministrul ungar al Culturii şi Inovaţiei, şi pe Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul ungar al Apărării, să viziteze, sâmbătă dimineaţa, la Zalaegerszeg, cea mai importantă infrastructură de cercetare şi dezvoltare din Ungaria, cea mai mare din Europa şi una dintre cele mai moderne piste de testare auto din lume.
Obiectivul Guvernului ungar a fost acela de a utiliza pista de testare pentru sprijinirea industriei auto din Ungaria, însă pista a început să atragă şi alte domenii tehnice. Au apărut universităţi şi cercetători, două companii internaţionale îşi construiesc deja propriile institute de cercetare şi, tot aici, se ridică şi noua fabrică Rheinmetall, a declarat ministrul.
Cunoştinţele în materie de echipamente reprezintă o parte foarte importantă a dezvoltării forţelor de apărare, a subliniat, în timpul vizitei, Kristóf Szalay-Bobrovniczky. În faţa clădirii viitoarei fabrici de vehicule de luptă Rheinmetall, acesta a adăugat că experienţa, cunoştinţele şi tehnologia sunt de o importanţă esenţială în dezvoltarea forţelor armate.
János Csák a subliniat că la Zalaegerszeg s-a creat un mediu de inovare în care universităţile, companiile private, dezvoltatorii publici şi institutele de cercetare lucrează împreună. Acesta a subliniat că inovaţiile şi rezultatele cercetării pot fi folosite pentru crearea sau dezvoltarea companiilor ungare care pot intra pe piaţa internaţională sau pot juca un rol mai important ca furnizori în industria auto sau în alte industrii.
În contextul în care războiul şi sancţiunile ameninţă Europa cu recesiunea, este chiar mai important ca niciodată ca Ungaria să aibă o politică economică industrială de apărare adecvată, iar ceea ce se întâmplă aici, la Zalaegerszeg, dovedeşte că ţara este pe drumul cel bun, se mai arată în comunicat.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2022
Internațional
Prețul petrolului scade pe fundalul știrilor din China legate de COVID-19
Fluxul de știri
0