Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un halterofil rus a înregistrat un record mondial în 30 de secunde

© Sputnik / Павел Львов / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Halterofilul rus David Șamei, considerat unul dintre cei mai puternici bărbați din lume, și-a înscris numele în istorie ridicând o ganteră de 100 de kilograme de un număr record de ori în doar 30 de secunde.
CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Halterofilul rus David Șamei a stabilit un nou record sâmbătă, 5 noiembrie, la Sochi. Sportivul a ridicat o ganteră de 100 de kilograme în 30 de secunde, cu un singur braț. El doborât vechiul record de cinci ridicări într-o jumătate de minut, potrivit Sputnik France.
Halterofilul Sergei Agadzhanian a explicat, pentru Sputnik, riscul semnificativ de vătămare prezentat de acest sport.
„[Această probă] este însoțită de un risc de vătămare a sistemului musculo-scheletic și musculo-ligamentar. Toți sportivii profesioniști de clasă mondială nu sunt pregătiți pentru astfel de ridicări dinamice. Dar riscul este justificat dacă sportivul este pregătit și este în joc un record mondial”, a spus Agadzhanian.
Halterofilia a câștigat popularitate în ultimii ani, practicată de personalități precum Hafthor Julius Björnsson, titular record la ridicări cu 501 kilograme și cunoscut pentru rolul său în „The Mountain” din seria Game of Thrones.
drapelele Ucrainei și Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2022
Internațional
SUA îndeamnă Ucraina să arate deschidere către discuții de pace cu Rusia
Fluxul de știri
0