Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tariful pentru alimentarea cu apă și canalizare în Chișinău ar trebui majorat la 24 de lei

© Sputnik / Mihai CarausApa Canal Chișinău
Apa Canal Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2022
Abonare
Tariful pentru alimentarea cu apă și canalizare în Chișinău ar trebui majorat la 24 de lei, susține șefa de la Apă Canal.
CHIȘINĂU, 6 nov - Sputnik. Tariful pentru alimentarea cu apă și canalizare în Chișinău ar trebui majorat la 24 de lei. Acest lucru l-a declarat șeful întreprinderii SA „Apă-Canal Chișinău” Irina Gutnic.
Ea a menționat că furnizorul de servicii de apă este obligat să solicite o ajustare a tarifului pentru a-și alinia costurile cu prețurile pieței. Cu toate acestea, noul tarif, în opinia ei, nu va acoperi toate cheltuielile întreprinderii.

„Chiar dacă vom emite astăzi o cerere de ajustare a tarifului, invocând o creștere a costului energiei electrice, calculele pe care le va face ANRE nu vor acoperi integral costurile suportate de operator”, a spus Gutnic.

Șeful întreprinderii SA „Apă-Canal Chișinău” a mai spus că în condițiile contractelor de credit pe care Apă-Canal Chișinău le-a încheiat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții în 2013, a fost stipulată condiția revizuirii anuale a tarifului la apă.
„Dacă luăm calculele prevăzute în aceste acorduri, tarifele ar fi trebuit majorate anual cu 30% - 60%, în funcție de nivelul inflației. Potrivit acordurilor, în 2022 tariful ar fi trebuit să fie de minim 23 de lei și 75 de bani", a spus Gutnic.
Cartofi, pe rafturile magazinelor  - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2022
Societate
Prețurile la produsele agricole au săltat vertiginos în 2022
Fluxul de știri
0