Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Poliția anunță detalii despre protestul din Capitală: 65 de protestatari, documentați

© Sputnik / Rodion ProcaProtest antiguvernamental în Chișinău
Protest antiguvernamental în Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2022
Abonare
Oamenii legii au venit cu detalii despre protestul antiguvernamental din această duminică.
CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Poliția anunță că la protestul antiguvernamental de astăzi, din centrul Capitalei, au participat în jur de 1 700 de persoane, în timp ce organizatorii susțin că au fost peste 50 000 de oameni.
Totodată, oamenii legii susțin că la protestul de astăzi au fost înregistrate mai multe încălcări din partea protestatarilor. Astfel, 65 de persoane cu comportament dubios au fost conduse la sediile Poliției pentru identificare și documentare, printre care și 4 minori.
"De la începutul acesteia s-au atestat o serie de provocări la adresa structurilor de forță și acțiuni cu scop de destabilizare, fiind iarăși forțat cordonul Poliției, iar protestatarii aplicând forța fizică asupra oamenilor legii. Totodată cerințele legale ale organelor de forță au fost ignorate, fiind depistate în mulțime persoane care instigau la dezordine și periclitarea securității publice, persoane sub influența alcoolului, cu comportament dubios, cu antecedente penale și cu obiecte periculoase la ele. Oamenii legii au documentat mai multe încălcări admise de participanții la întrunire", anunță Poliția Republicii Moldova.
Oamenii legii au mai menționat că persoanele care nu respectă conduita impusă de legea cu privire la întruniri, instigă sau comit acte de violență vor purta răspundere conform legislației.
"Totodată, organizatorii protestului, pentru faptele admise în cadrul acestuia, în funcție de caracterul și prejudiciul cauzat, sunt pasibili de răspundere în baza Codului Contravențional/ Penal", se arată în comunicatul emis de oamenii legii.
Amintim că astăzi a fost a opta duminică consecutiv de când în capitala Moldovei au loc proteste antiguvernamentale. Oamenii sunt revoltați de prețurile mari la serviciile comunale și cer demisia actualei conduceri de la Chișinău. Protestele sunt organizate de reprezentanții Partidului Șor.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2022
Politică
Proteste antiguvernamentale: Organizatorii anunță că au fost 50 000 de mii de oameni
Fluxul de știri
0