Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Grayzone: Spioni britanici construiesc o „armată a terorii” secretă în Ucraina

© AP Photo / Frank Augsteinimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Se presupune că operatori de informaţii militare din Marea Britanie se ocupă cu crearea și instruirea unei forțe teroriste ascunse în Ucraina, care ar avea misiunea să atace ținte rusești în Crimeea în numele guvernului de la Kiev.
BUCUREŞTI, 6 nov – Sputnik, Doina Crainic. Lucrând printr-o firmă privată de servicii de informații britanice denumită Prevail Partners, operatorii au semnat un acord cu filiala din Odessa a Serviciului de Securitate din Ucraina (SSU) pentru a construi o așa-numită armată „partizană” de teroare, a informat joi Grayzone, citând documente scurse care detaliază planurile. Operaţiunea se desfășoară într-o strânsă coordonare cu SSU și este posibil finanțată, cel puțin parțial, de oligarhul ucrainean Andrei Sadovoi, care este primarul Lvivului și conduce compania de media TRK Lux.
„În planurile lor se cere armatei secrete să efectueze operațiuni de sabotaj și recunoaștere care vizează Crimeea ... exact tipul de atacuri constatate în săptămânile trecute”, a scris Grayzone.
Moscova a acuzat Londra că este implicată în „instruirea, pregătirea și [executarea] planurilor împotriva infrastructurii rusești și a flotei rusești din Marea Neagră [lângă Crimeea]”, potrivit RT.
De asemenea, Marea Britanie ar fi fost implicată în bombardamentele teroriste din 8 octombrie, care au deteriorat podul Crimeei, de importanţă strategică. Oficialii de informații din Marea Britanie au comandat un studiu în aprilie pentru a examina modalități de aruncare în aer a podului, a relatat Grayzone luna trecută.
Tot luna trecută, Kremlinul a acuzat Londra că a orchestrat atacul terorist care a deteriorat conducta Nord Stream 2.
Prevail, firma de informații private, a fost fondată de veterani din Forțele speciale, inclusiv brigadierul din Marina Regală Justin Hedges. Chris Donnelly, același operator de informații al armatei britanice care a solicitat studiul cu privire la podul din Crimeea, a fost printre figurile principale care au făcut lobby pentru programul partizan ucrainean al Prevail, a mai menţionat Grayzone.
Fluxul de știri
0