Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

RT: Țările Baltice și-au anunțat intenția de a izola Rusia de Europa

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaFlagul Federației Ruse și UE
Flagul Federației Ruse și UE - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2022
Abonare
RT: Țările Baltice au adoptat o rezoluție care prevede izolarea Rusia de comunitatea europeană
CHIȘINĂU, 5 nov - Sputnik. Participanții la Adunarea Baltică, care include Lituania, Letonia și Estonia, și-au anunțat intenția de a „izola Rusia de societatea europeană”, transmite RT.
„Adunarea Baltică subliniază marea nevoie de unitate a statelor baltice în ceea ce privește sprijinirea Ucrainei, izolarea Federației Ruse de comunitatea europeană”, se arată în textul rezoluției adoptate la finalul celei de-a 41-a sesiuni a organismului.
Documentul menționează, de asemenea, necesitatea de a consolida cooperarea în domeniul apărării dintre țările baltice și aliații din Europa de Nord și Benelux „pentru a contracara amenințările de securitate din domeniul războiului convențional și cibernetic”.
În plus, după cum se menționează în publicație, parlamentarii au subliniat „importanța și necesitatea prezenței militare americane în regiune”.
Adunarea Baltică este un organism consultativ pentru cooperarea între parlamentele Letoniei, Lituaniei și Estoniei. Adunarea Baltică a fost înființată în 1991.
Anterior, președintele rus Vladimir Putin a spus că politica de stăpânire și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung pentru Occident, iar sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii globale. Potrivit acestuia, obiectivul principal al Statelor Unite și al Europei este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni.
Fluxul de știri
0