Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O congresista avertizează că republicanii nu vor da Ucrainei niciun cent

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimedia Congresul Statelor Unite ale Americii

Congresul Statelor Unite ale Americii  - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2022
Abonare
Congresista Marjorie Taylor Greene a spus că dacă republicanii vor câștiga alegerile în SUA, Ucraina nu va primi niciun cent de la americani.
CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. Dacă republicanii vor câștiga alegerile de la jumătatea mandatului prezidențial, „Ucraina nu va primi nici un ban”, a spus reprezentantul republican Marjorie Taylor Green, în discuție cu alegătorii din Sioux City, Iowa.
"Democrații ne-au deschis larg granițele, dar singura graniță de care le pasă este Ucraina, nu partea de sud a Americii. Sub republicani, Ucraina nu va primi niciun cent! Țara noastră este mai importantă", a spus ea.
Kevin McCarthy, liderul partidului minoritar din Camera Reprezentanților, a făcut declarații similare. Potrivit acestuia, dacă republicanii vor câștiga alegerile pe 8 noiembrie, Congresul poate „închide robinetul de finanțare a Ucrainei”.
Taylor Green este cunoscută ca un susținător activ al lui Donald Trump și al teoriilor conspirației. Anul trecut, ea a ieșit în evidență pentru propunerea ei de a-l demite pe președintele Joe Biden pentru abuz de putere în favoarea fiului său.
Pe fundalul operațiunii speciale a trupelor ruse, țările occidentale continuă să pompeze arme în Ucraina. Moscova a afirmat în repetate rânduri că furnizarea de arme nu face decât să prelungească conflictul, iar transportul de arme devine o țintă legitimă pentru armata rusă.
Fluxul de știri
0