Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sondaj: Germanii vor mai multă diplomație cu privire la conflictul din Ucraina

© AFP 2024 / JOHN MACDOUGALLBerlin
Berlin - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2022
Abonare
Peste jumătate dintre germani doresc ca guvernul lor să crească eforturile diplomatice pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, arată un sondaj recent de opinie.
BUCUREŞTI, 5 nov – Sputnik. Peste 70% dintre respondenții la sondaj consideră că Berlinul nu trebuie să sporească livrările de arme către Kiev.
Realizat de radiodifuzorul ARD și publicat joi, cel mai recent sondaj Deutschlandtrend arată că aproximativ 55% dintre germani consideră că Berlinul nu desfăşoară suficiente acţiuni de diplomație pentru a asigura un acord de pace între Kiev și Moscova. Ponderea persoanelor care susțin această părere a crescut cu 14 puncte procentuale din iunie, potrivit sondajului, citat de RT.
Pe fondul noilor apeluri ale Ucrainei ca Germania să îi furnizeze şi mai multe arme, realizatorul sondajului a întrebat oamenii dacă susțin livrări suplimentare.
41% au răspuns că nivelul actual de sprijin este suficient, în timp ce alți 30% consideră că Berlinul a întrecut deja limita.
În general, 47% dintre germani consideră Ucraina un partener de încredere, însemnând o scădere cu 16 puncte procentuale față de cifra raportată în martie. Totuşi, ponderea celor care împărtăşesc o astfel de viziune faţă de Rusia este de 10%, a indicat sondajul.
Sondajul a dezvăluit că populația germană este împărțită în ceea ce priveşte viziunea asupra sancțiunilor pe care Berlinul le-a impus Moscovei de la sfârșitul lunii februarie, 37% dorind ca guvernul cancelarului Olaf Scholz să sancţioneze şi mai mult Kremlinul, în timp ce 31% sunt mulțumiți de nivelul actual al sancțiunilor, iar 23% consideră că Berlinul nu ar fi trebuit să meargă cu sancţiunile atât de departe.
Printre cele mai mari îngrijorări ale germanilor sunt legate de creșterea prețurilor, aproximativ 66% dintre cei chestionați considerând că, dacă tendința actuală continuă, s-ar putea să nu îşi mai poată plăti facturile, a constatat sondajul.
Fluxul de știri
0