Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia avertizează Marea Britanie cu privire la nivelul de implicare al ţării în Ucraina

© Photo : Ministry of Foreign Affairs of the Russian FederationAmbasadorul Moscovei la Londra, Andrei Kelin
Ambasadorul Moscovei la Londra, Andrei Kelin - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2022
Abonare
Dovada presupusei implicări a Regatului Unit într-un atac terorist recent asupra Flotei Mării Negre din Rusia va deveni probabil publică în curând, a declarat joi ambasadorul Moscovei la Londra, Andrei Kelin.
BUCUREŞTI, 5 nov – Sputnik, Doina Crainic. Într-un interviu pentru Sky News, diplomatul a susținut că țara sa cunoaşte „despre participarea specialiștilor britanici la [antrenamentul], pregătirea și [executarea] atacurilor împotriva infrastructurii rusești și a flotei rusești din Marea Neagră.”
El a mai spus că informațiile „detaliate” despre asaltul dronelor, pentru care, potrivit Moscovei, Kievul are principala responsabilitate, au fost deja transmise autorităților britanice.
Când reporterul i-a cerut să dezvăluie public dovezi care susțin afirmațiile Moscovei, Kelin a spus că ele „vor deveni publice destul de curând, poate astăzi, poate mâine.”
„Ne-ar putea duce - nu aș spune către un "drum fără întoarcere", întoarcerea este întotdeauna posibilă ... Dar, oricum, ar trebui să evităm escaladarea, iar acesta este un avertisment că Marea Britanie este implicată, de fapt, prea adânc în acest conflict”, a subliniat Kelin, citat de RT.
În opinia sa, situația devine „tot mai periculoasă”.
Observațiile lui Kelin vin la doar câteva ore după ce Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul Marii Britanii la Moscova, Deborah Bronnert, cu privire la presupusa legătură a Regatului Unit cu atacul din Crimeea. Potrivit declarației ministerului, Bronnert a fost avertizat că acțiunile ostile ale Londrei „ar putea duce la consecințe imprevizibile și periculoase”.
Ministerul rus al Apărării a declarat anterior că instructori britanici au coordonat instruirea trupelor ucrainene care au efectuat atacuri cu drone aeriene și maritime asupra navelor rusești la baza navală de la Sevastopol din Crimeea. Ministerul britanic al Apărării a negat acuzațiile.
Oficialii ucraineni au fost reticenți să își recunoască responsabilitatea pentru incident.
Fluxul de știri
0