Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Bloomberg: Exporturile de GNL rusesc, în creștere

© AP Photo / Koji Sasahara, FileLNG tanker. File photo
LNG tanker. File photo - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2022
Abonare
Țările se grăbesc să îşi asigure aprovizionarea pentru iarnă, în ciuda presiunii statelor occidentale de a renunţa la energia rusească.
BUCUREŞTI, 5 nov – Sputnik, Doina Crainic. Exporturile de gaze naturale lichefiate (GNL) din Rusia au crescut în octombrie, în ciuda presiunii exercitate de către Occident pentru a reduce dependența de aprovizionarea cu energie din țara sancționată, arată datele compilate de Bloomberg şi publicate miercuri.
Livrările de GNL luna trecută au crescut cu 1,1% din martie, în termeni anuali, în pofida eforturilor țărilor occidentale de a reduce dependența de gazul rusesc.
Deși combustibilul nu a fost sancționat, unii cumpărători au evitat aprovizionarea din Rusia. Cu toate acestea, exporturile de GNL din țară sunt în creștere înainte de iarnă, când se așteaptă ca vremea rece să stimuleze cererea și să restrângă oferta globală.
Franța, Japonia și China sunt printre primii importatori de GNL rusesc, conform datelor de urmărire, care arată, de asemenea, că aproape jumătate din marfă se află în prezent în traseu către clienți, potrivit RT.
Exporturile de gaze prin conducte către UE au scăzut în contextul în care sancțiunile occidentale au determinat Rusia să-și redirecționeze aprovizionarea către piețele asiatice. În timp ce în UE nu s-a ajuns la un acord cu privire la stabilirea unui plafon de preț pentru gazul rusesc, China profită de o reducere a prețurilor pe piaţa spot, a relatat Bloomberg, citând comercianții.
Potrivit ziarului, importurile de LNG rusesc de către China au crescut cu o treime în septembrie, comparativ cu aceeași perioadă din 2021.
Grupul celor șapte țări (G7)  - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2022
Economie
G7 a stabilit un preţ fix pentru petrolul rusesc
Fluxul de știri
0