Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vasnețov i-a felicitat pe conaționali de Zilei Unității Naționale

© Sputnik / Mihai CarausAmbasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov
Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2022
Abonare
Ambasadorul Rusiei în Moldova i-a felicitat pe conaționali și cetățenii ruși cu ocazia Zilei Unității Naționale. El a subliniat că Ziua Unității Naționale personifică dragostea pentru Patria Mamă, unitatea și legătura continuă dintre generații.
CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Diplomatul rus a subliniat că Ziua Unității Naționale, sărbătorită pe 4 noiembrie, personifică dragostea pentru Patria Mamă, unitatea și legătura continuă dintre generații.
Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, i-a felicitat pe conaționalii săi și pe cetățenii Rusiei de Ziua Unității Naționale.
„Dragi cetățeni ai Rusiei și compatrioți!
Vă felicit din toată inima de Ziua Unității Naționale!
Data de 4 noiembrie este un simbol al unui stat cu adevărat puternic și unit, al cărui adevărat sens a fost modelat de secole de faptele de eroism ale strămoșilor noștri.
În istoria Rusiei există multe exemple de evenimente hotărâtoare de soartă. Printre acestea se numără și Ziua Unității Naționale, care personifică dragostea dezinteresată pentru Patria Mamă, legătura inseparabilă a vremurilor, continuitatea tradițiilor patriotismului, unitatea în jurul binelui comun.
La începutul secolului al XVII-lea, când intervenționiștii polono-lituanieni au încercat să distrugă statalitatea țării noastre, ne-am aflat în fața unei alegeri istorice: să existe sau să nu existe Rusia.
Atunci reprezentanții tuturor etniilor, claselor sociale și religiilor noastre, dându-și seama de pericolul iminent, s-au unit și au pus bazele expulzării străinilor de pe pământul lor strămoșesc.
Datorită indestructibilității spiritului rus, Patria noastră a făcut un salt uriaș înainte în viitor: au fost create o armată și o flotă puternică, oamenii de știință ruși au făcut mari descoperiri, iar artiștii au devenit creatorii celor mai strălucitoare capodopere ale lumii.
Astăzi, din multe puncte de vedere, țara noastră se confruntă cu o situație similară. Pe fundalul provocărilor și amenințărilor, poporul multinațional al Federației Ruse s-a adunat în jurul Patriei și conducerii acesteia, apărând fundamentele statalității și suveranității ruse.
Numai așa vom deveni demni de faptele de eroism ale strămoșilor noștri glorioși și vom fi un exemplu pentru generațiile viitoare.
Datorită adevăratei unități și respectului reciproc, este posibil să depășim toate dificultățile din istoria marii noastre țări.
Vă felicit de Ziua Unității Naționale!”
Ziua Unității Naționale este o sărbătoare de stat în Federația Rusă, care este sărbătorită anual pe 4 noiembrie. Ea a fost înființat în memoria evenimentelor din 1612, când armata populară condusă de Kuzma (Kozma) Minin și Dmitri Pojarski a eliberat Moscova de invadatorii polonezi și a pus capăt Timpurilor Tulburi.
Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2022
Internațional
Ambasada Rusiei: Ce-i asta dacă nu e un simptom al aterosclerozei politice progresive?
Fluxul de știri
0