Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ciucă: Guvernul susține proiectul privind construcția de hidrocentrale

© Photo : Guvernul RomânieiNicolae Ciucă
Nicolae Ciucă - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2022
Abonare
Premierul României spune că Guvernul va susține reaprobarea în Parlament a proiectului de lege privind construcția de hidrocentrale mici pe arii protejate. Declarația premierului român.
BUCUREȘTI, 4 nov – Sputnik. Nicolae Ciucă spune că România are nevoie de energie.
Premierul a declarat că Guvernul României va susține în Parlament a proiectului privind construcţia de hidrocentrale mici pe arii protejate, însă numai după ce vor fi corectate elementele neclare declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională.

Ciucă a explicat că miercuri, 2 noiembrie 2022, Curtea Constituțională s-a pronunţat pe principiul bicameralismului, motiv pentru care în momentul în care va fi publicată motivarea Curţii se va întoarce în Parlament.
”Guvernul va susţine ca elementele neclare din cuprinsul legii să fie asumate de Senat şi de Cameră şi să o reaprobăm, pentru că avem nevoie de aceste hidrocentrale, sunt bani ai României care au fost investiţi în aceste hidrocentrale. Avem cel puţin în momentul de faţă 11 care sunt asumate prin a fi repuse în funcţiune, pentru că ele unele dintre ele au ajuns la un nivel de finalizare de până la 90%”, a explicat Ciucă, potrivit agerpres.ro.
Premierul a subliniat că energia este o cerinţă strategică pentru România şi pentru Uniunea Europeană, deci acest proiect va fi finalizat până la sfârșitul anului.
Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, 2 noiembrie 2022, sesizarea USR în legătură cu legea care permite construcţia de hidrocentrale mici în ariile protejate, au precizat oficiali ai CCR.

În data de 23 martie 2022, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul care prevede că obiectivele de investiţii pentru realizarea de amenajări hidroenergetice în curs de execuţie cu procent de realizare mai mare de 60% sunt considerate proiecte de interes public major şi de siguranţă şi securitate naţională şi urmează să fie puse în funcţiune până la data de 31 decembrie 2025.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2022
Politică
Regimul duty-free va fi anulat în Moldova
Fluxul de știri
0