Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a cere garanții de la Ucraina că nu va folosi coridorul umanitar în scopuri militare

© Пресс-служба Черноморского флота ВМФ РФ / Accesați arhiva multimediaCorăbii militare rusești în Marea Neagră
Corăbii militare rusești în Marea Neagră  - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2022
Abonare
Ministerul rus de Externe a cerut Ucrainei garanții că nu va folosi coridorul umanitar în scopuri militare.
CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Kievul trebuie să ofere garanții că nu va folosi coridorul umanitar la Marea Neagra în scopuri militare, a declarat viceministrul rus de Externe Serghei Verșinin într-o conversație cu ambasadorul turc Mehmet Samsar.
Părțile au discutat domenii cheie de cooperare pe platformele internaționale, acordând o atenție deosebită perspectivelor unui acord cu cereale pe fundalul recentului atac terorist de la Sevastopol.
„Partea rusă a subliniat necesitatea ca Ucraina să ofere garanții că coridorul umanitar din Marea Neagră nu va fi folosit în scopuri militare”, a spus ministerul.
Sâmbăta trecută, Ministerul rus de Externe a anunțat că afacerea cu alimente a fost suspendată pe termen nelimitat.
Externele de la Moscova au explicat că pe 29 octombrie, trupele ucrainene, sub acoperirea coridorișui umanitar creat pentru exportul de cereale, au lansat atacuri masive asupra navelor și infrastructurii Flotei Mării Negre din Sevastopol.
Fluxul de știri
0