Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul va aloca 800 de mii de euro pentru auditul datoriilor Moldovagaz către Gazprom

© AP Photo / Aurel Obrejaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul va aloca 800 de mii de euro pentru auditul extern al datoriilor Moldovagaz către Gazprom
CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Guvernul a aprobat alocarea, de către Agenția Proprietății Publice, a 800 mii de euro, din Fondul de rezervă, pentru auditul extern al datoriei SA Moldovagaz către Gazprom și Factoring Finance.
Conform contractului semnat pe 10 august cu companiile Wikborg Rein Advokatfirma A.S. din Norvegia și Forensic Risk Alliance & Co. Limited din Marea Britanie, auditul va presupune elucidarea cu exactitate a constituirii datoriei Moldovagaz față de concernul rus, pentru gazele naturale livrate malului drept, în perioada din 27 august 1991 şi până la 31 octombrie 2021.
În procesul de verificare vor fi analizate modul în care au fost repartizate de către Moldovagaz (și întreprinderile predecesoare) plățile pentru consumul de gaze între consumatorii de pe malul drept și cel stâng. La fel, auditorii se vor concentra pe evaluarea activelor transmise anterior către Gazprom ca decontare (parțială) a datoriilor pentru gazele livrate consumatorilor de pe malul drept și vor efectua, la necesitate, reevaluarea acestor active. Deasemenea, va fi verificată legalitatea cesionării creanţelor Gazprom către Factoring Finance.
Caietul de sarcini a contractului de audit prevede desfășurarea misiunii în câteva etape, iar efectuarea plăților se va realiza pe măsura livrării rezultatelor.
Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2022
Politică
Ședința în care urma a fi examinat recursul avocaților lui Igor Dodon, amânată
Fluxul de știri
0