Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

87.000 de soldați înrolați în cadrul mobilizării parțiale au fost trimise în Ucraina

© Sputnik / Kirill Braga / Accesați arhiva multimediaPregătirea militară a celor mobilizați înainte de a fi trimiși în misiunea specială
Pregătirea militară a celor mobilizați înainte de a fi trimiși în misiunea specială  - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2022
Abonare
87.000 de soldați ruși înrolate în cadrul mobilizării parțiale au fost trimise în zona operațiunii speciale
CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. 87.000 de persoane chemate sub arme din rezervă au fost trimise în zona de operațiuni speciale, a declarat ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Şoigu.
„După antrenamentele militare suplimentare și exercițiile de coordonare a luptei, 87.000 de oameni au fost trimiși în zona acțiunilor militare”, a declarat Șoigu la o conferință telefonică departamentală.
În același timp, circa trei mii de instructori, care au dobândit experiență de luptă în timpul operațiunii speciale, au fost implicați în pregătirea celor mobilizați.
"Coordonarea de luptă a unităților formate este în curs de finalizare pe terenurile de antrenament. Principalele eforturi se concentrează pe pregătirea pe teren, capacitatea de utilizare a comunicațiilor, navigaţiei şi recunoaşterii", a precizat ministrul.
Potrivit acestuia, centrele de antrenament pregătesc echipaje pentru mașini blindate, tancuri de luptă, artileriști, lunetiști, specialiști în vehicule aeriene fără pilot, în război electronic și altele.
În același timp, Șoigu a atras din nou atenția comandanților districtelor militare și ai Flotei de Nord asupra necesității de a folosi unitățile formate împreună cu unitățile care participă deja la operațiunea specială.
De asemenea, șeful Ministerului Apărării a amintit că la 1 noiembrie a început recrutarea de toamnă în Rusia. El a subliniat că recruții nu vor fi trimiși în zona de luptă.
Pe 28 octombrie, ministrul l-a informat pe președintele rus Vladimir Putin despre finalizarea proiectului în cadrul mobilizării parțiale. Şoigu a mai subliniat că departamentul militar a rezolvat toate problemele care existau la etapa inițială.
Pe 28 octombrie, ministrul l-a informat pe președintele rus Vladimir Putin despre finalizarea proiectului în cadrul mobilizării parțiale. Şoigu a mai subliniat că departamentul militar a rezolvat toate problemele care existau la etapa iniţială.
Tuturor celor mobilizați „li se asigură tipurile de indemnizații cuvenite, uniforme, echipament, hrană conform normelor militarilor contractuali”, a subliniat el.
După recrutarea de toamnă, birourile militare de înregistrare și înrolare vor continua să recruteze trupe prin acceptarea de voluntari și candidați pentru serviciul contractual.
Fluxul de știri
0