Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu, la o conferință despre feminism la București

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2022
Abonare
Deși Republica Moldova se confruntă cu o gravă criză energetică, iar problemele economice și politice fac ca situația la Chișinău să fie tot mai tensionată, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit la București ca să vorbească despre femei în politică.
BUCUREȘTI, 1 nov -Sputnik. La București, la inițiativa președintelui interimar al Senatului României, Alina Gorghiu, se desfășoară în Parlamentul României conferinţa internaţională „Femeile parlamentare din România şi promovarea egalităţii de gen ca angajament naţional”. Evenimentul se bucură de prezența președintelui Iohannis, a președintelui Maia Sandu, a președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, dar și a premierului Nicolae Ciucă.
Maia Sandu a ținut un lung discurs în contextul acestui eveniment, în care a afirmat că Republica Moldova este angajată în impunerea cotelor de gen pentru alegeri, în virtutea dorinței de a aparține ”familiei europene” și de a afirma ”valorile europene”.
În discursul său, Maia Sandu a mulțumit României pentru ajutorul constant acordat Republicii Moldova de-a lungul timpului, mai ales în contextul pandemiei și în contextul actual, al crizelor multiple.
„România a știut să fie alături de noi când a fost nevoie (...) a creat oportunități de studii, a finanțat modernizarea a sute de grădinițe, a donat microbuze școlare, a donat vaccinuri și ajutoare materiale și acum când ne furnizează energie electrică. Știu cât de greu e să oferi ajutor când e greu și în casa ta”, a spus Maia Sandu.
Maia Sandu a folosit prilejul pentru a condamna Rusia pentru operațiunea specială din Ucraina, dar și pentru a o acuza că urmărește, împreună cu partidele de opoziție, să submineze autoritatea de la Chișinău și să împiedice Republica Moldova să își continue ”parcursul european”.
”Azi vă spun ”Mulțumesc” în numele Republicii Moldova. Suntem recunoscători președintelui Iohannis, premierului, guvernului și Parlamentului român pentru că răspund cererilor noastre”, a mai declarat Maia Sandu, care urmează să aibă și întâlniri separate cu președintele Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.
Fluxul de știri
0